OVER ONS

Over ons

TIG lassen toegankelijk maken voor iedereen, op een leuke en educatieve manier! Dat is het doel van TIG Academy.

 

 


Het verhaal

TIG Academy is enkele jaren geleden opgericht door Kim Arts. Ze heeft zich omgeschoold tot lasser, omdat ze de behoefte had om haar creatieve kant verder te ontwikkelen. Dingen bedenken en ontwerpen, en vervolgens zelf kunnen maken. Dat leek haar mooi.

Naast haar reguliere baan, begon Kim in de avond met volgen van lascursussen. In de klas viel het haar op dat veel leerlingen moeite hadden om de theorie tot zich te nemen, terwijl ze wél goed konden lassen. “Dit kan leuker”, dacht Kim. Met haar achtergrond als docent begon ze met het maken van heldere instructievideo’s. Ondertussen deed zij werkervaring op als lasser en werkte ze aan haar lastechnische kennis door de opleiding tot International Welding Technologist te volgen aan de Hogeschool Utrecht. Daarbij heeft ze ook lasworkshops gegeven bij Technovium ROC Nijmegen.

Met TIG Academy wil ze zoveel mogelijk mensen enthousiasmeren voor het lassen, waaronder ook vrouwen. “Met name TIG-lassen vergt geduld en een fijne motoriek. Het kan dus best een leuke handvaardigheid zijn wat goed bij je past, zonder dat je het weet”.

In de toekomst wil Kim naast het geven van fysieke laslessen, ook een online community creëren: een kennisplatform waar lassers en metaalbewerkers elkaar kunnen ontmoeten, kennis kunnen delen, online cursussen kunnen volgen en ervaringen kunnen uitwisselen.

Wil je haar volgen in haar weg hier naartoe? Meldt je aan voor de nieuwsbrief en/of volg haar via Instagram.