Tang- en schroevendraaierhouder lassen

Tijdens deze workshop ga je je eigen gereedschapshouder lassen, waarmee je op een praktische manier je tangen en schroevendraaiers kun ophangen, bijvoorbeeld aan je gereedschapswand. Het metaal dat je gaat lassen is roestvaststaal, ook wel RVS genoemd. Het lasproces dat gebruikt wordt bij het lassen van de gereedschapshouder is TIG-lassen.  

Na uitleg over veiligheid en gebruik van het lasapparaat, gaan we oefenen met lassen op losse stukjes plaatstaal. Wanneer je dit voldoende onder de knie hebt, gaan we de gereedschapshouder in de juiste vorm buigen. Als de hoeken op de juiste manier tegen elkaar aan zitten, gaan we ze vastzetten met hechten. Hechten zijn korte lassen die ervoor zorgen dat het metaal op de juiste wijze tegen elkaar ligt waardoor je het kan lassen. Je kunt ervoor kiezen om de gereedschapshouder alleen te hechten, of om het te hechten én helemaal af te lassen.

Workshop informatie
Dagen en tijdstip Vanaf december 2023, zie kalender
Duur 3 uur
Kosten € 159
Lasproces TIG-lassen
Materiaal RVS
Min. deelnemers 3
Max. deelnemers 5
Voorkennis Niet vereist
Inbegrepen Koffie en thee, gebruik van: lasapparatuur, benodigde machines, lashelm, vlamwerende veiligheidsjas, veiligheidsbril, gehoorbescherming en veiligheidshandschoenen.
Afmetingen eindproduct 255 x 85 x 40mm

Reserveren van een lasworkshop

1. Selecteer de datum waarop je de workshop wilt komen volgen.

2. Klik links onder de kalender op het gewenste tijdstip, om je reservering te bevestigen. 

 

Om een reservering te maken is het ook mogelijk om telefonisch contact op te nemen of via WhatsApp.